Imola

Cooperativa d’Imola is een merk welke een breed scala aan wand- en vloertegels produceert geïnspireerd op de nieuwste trends in de wereld van architectuur en interieur design. Het bedrijf is opgericht in 1874. Imola Ceramica heeft door de diverse stijlen voor elke wens een oplossing (klassiek, modern, romantisch, traditioneel etc.) en is door het uitgebreide assortiment zeer geschikt voor zowel grotere projecten als particuliere oplossingen. Verschillende ideeen en identiteiten nemen vorm en komen samen in 1 merk: Imola Ceramica.

Imola dealer worden?

Wilt u dealer worden? Kom meer te weten op de website van de Eurovitegroup

 

Imola: La Faenza en Leonardo

Coöperatie Imola

“Imola” zoals de fabrikant in de volksmond heet, startte al in het laatste kwart van de 19de eeuw met de productie van servies en Majolica tegels. Begin 20ste eeuw kwam daar de productie van keramische tegels, met name voor de bouwsector bij. Na ondertekening van het broederschapspact werd de fabriek eigendom van de werknemers middels het vormen van een Coöperatie. Inmiddels beland in de 21ste eeuw is de Coöperatie nog steeds de rechtsvorm waarmee Ceramica Cooperativa d’Imola de wereld bereist en bedient. Met een zeer breed aanbod aan wand- en vloertegels; zowel geglazuurd als ongeglazuurd en in formaat variërend van 12x18 tot 120x120 of zelfs 120x260! “Imola” beschikt over een zéér forse productie capaciteit ( 70.000 m2 per dag) terwijl onder de groep ook nog de zelfstandige merken: “Leonardo” en “LaFaenza” vallen.

Leonardo en La Faenza zijn handelsmerken welke vallen onder de Imola groep. Deze 2 merken zijn vrij verkrijgbaar en vallen daarmee buiten de Ceramic Visions en Imola formule.

La Faenza

La Faenza tegels kenmerken zich binnen het Imola groepsaanbod door de modieuze uitstraling die doorgaans kenmerkend is voor dit trendsettende Italiaanse design merk. La Faenza fabriceert met name hoogwaardige smaakvolle vloertegels; full body porcelain en geglazuurde porcelain tegels. Variërend van formaat 30x30 tot wel 60x180 cm.

Leonardo

Tot 2008 was Leonardo een merk dat zich met name specialiseerde in projecten en in architectuur. Vanaf 2008 heeft Leonardo zich verder ontwikkeld, met inmiddels ook een scherp oog voor interieur en woningbereik, nog altijd onderscheidend; o.a. door de vroegtijdige introductie van Full body porcelain grootformaten tot aan 120x120 cm en 60x180.

 

Meer weten over de Ceramic Visions formule? Klik hier om naar Ceramic Visions te gaan.